PROSLAVE ROĐENDANA U VRTIĆU

Proslava rođendana za svako dijete je čin sreće i veselja,važan događaj u životu.Želja nam je da se slavljenik na taj dan osjeća posebno,te da ga proslavimo zajedno sa vrtićkim prijateljima uz pjesmu,omiljenu igru i zajedničku fotografiju.

U organizaciju proslave rođendana uključeni smo svi, cijeli tim vrtića, odgajatelji,zdravstveni voditelj zajedno sa kuharom i servirkom,te naravno roditelji.

U novim prehrambenim standardima jasno su date smjernice i preporuke za prehranu djece predškolske dobi,te ih se vrtić  kao ustanova mora pridržavati u cilju zaštite zdravlja djece i odraslih.Upravo u tom segmentu vrtić vidi svoju ulogu u promicanju pravilne prehrane,usvajanja zdravih stilova života kao bitnog čimbenika u očuvanju zdravlja pojedinca(djeteta) odnosno cijele populacije.

Voće se mora naći na jelovniku svaki dan,što jasno definira njegovu važnost u pravilnoj prehrani.

Proslavom rođendana s voćem,djeci dajemo uvijek iznova priliku da upoznaju voće i nauče njegove karakteristike,što je važno kod stvaranja pozitivnih prehrambenih navika.

Različite boje i okusi voća daju nam neograničenu mogućnost kreativnosti,mašte i stvaranja oblika( torte,voćnih ražnjića,voćne salate) kojih djeca vole.

U našim zdjelicama mogu se naći i rižine pahuljice umjesto smokija,sušeno voće ili orasi i bademi.

SPREMNI NA PROMJENE-IMAM PRAVO JESTI ZDRAVO!!!

Podijeli na: