Etno program

Dječje tradicijsko stvaralaštvo prenosi se s koljena na koljeno i neprocjenjivo je bogatstvo hrvatske duhovne i materijalne baštine i zbog toga je cilj Etno programa upoznati djecu s dječjim tradicijskim igrama, igrama s pjevanjem pjesama naših krajeva i narodnim običajima.

Kroz Etno program stvaramo uvjete za cjelovit razvoj djeteta, poštujući pritom razvojne i druge čimbenike (osobne potrebe, obitelj, vrijednosti, prava) . Nizom aktivnosti i poticaja stvaramo osnove za razvijanje svih djetetovih sposobnosti za učenje i samostalnost u učenju.

Kroz razne hrvatske tradicionalne priče, brojalice, pjesmice, stihove, brzalice, rugalice i pitalice njegujemo i razvijamo svijest o hrvatskom jeziku kao bitnom čimbeniku očuvanja hrvatskog identiteta, ali i potičemo razvoj jezično-komunikacijske kompetencije i rane pismenosti.

Najveća vrijednost Etno programa je u pristupu u kojem djeca svojim aktivnim djelovanjem njeguju ljubav prema kraju u kojem žive, njegovoj prošlosti i tradicionalnim vrijednostima.