O nama

Dnevni ritam

RADNO VRIJEME VRTIĆA od 5:30 do 16:30

REDOVNI PROGRAM odgojno obrazovnih skupina provodi se od 7:00 do 15:30

JUTARNJE DEŽURSTVO od 5:30 do 7:00

POPODNEVNO DEŽURSTVO od 15:30 do 16:30

Dnevni ritam

07:00 – 07:30
Vrijeme predviđeno za zajutrak.

07:30 – 08:30
Ovo vremensko razdoblje predviđeno je za okupljanje. Nakon okupljanja dio vremena se posvećuje jutarnjoj tjelovježbi nakon koje je djeci ponuđen doručak.

08:30 – 09:00
Vrijeme predviđeno za doručak. Od jutra su po centrima djeci ponuđeni raznovrsni poticaji za slobodne aktivnosti koje dijete provodi prema vlastitom interesu.

09:00 – 10:30
Ovo vrijeme predviđeno je za unaprijed planirane aktivnosti djece i odgojitelja koje prate godišnji plan i program vrtića, uključujući program predškole za djecu starije odgojne skupine.
Roditelji mogu svakodnevno pročitati tjedni plan koji se nalazi na oglasnoj ploči grupe koju dijete polazi.

10:30 – 11.30
Boravak na zraku, a njegov će sadržaj ovisiti o vremenskim prilikama.

11:00 – 12:30
Vrijeme je predviđeno za ručak. Jelovnik roditelji mogu pročitati svakodnevno na oglasnoj ploči.

12:30 – 14:00
Vrijeme nakon ručka predviđeno je za popodnevni odmor jaslične i mlađe odgojne skupine. Odgojitelji se u tom vremenu posvećuju individualnom radu s onom djecom koja ne pokazuju potrebu za popodnevnim odmorom.

14:00 – 14:30
Nakon buđenja djeci je ponuđena užina. Vrijeme do dolaska roditelja je ispunjeno kraćim programima te aktivnostima po izboru djece i ponavljanju teme koja je obrađena u zajedničkoj vođenoj aktivnosti odgojitelja i djece.

15:00 – 16:00
Ovo je vrijeme kada se djeca slobodno igraju po centrima i polako odlaze svojim kućama.

16:00
Djeci je ponuđena popodnevna užina. Ovaj dnevni ritam, kao i vremenske odrednice, mijenjat će se ovisno o potrebama djece, vremenskim prilikama, aktivnostima i slično. Za djecu jasličkog uzrasta satnica je pomaknuta sat vremena ranije. Radi sigurnosti djece vrtić se zaključa nakon 9 sati, pa Vas molimo ukoliko dolazite kasnije da koristite zvono na ulazu vrtića. Također, roditelji su dužni naznačiti osobe koje dovode odnosno odvode dijete iz vrtića. Odgojitelj ne smije predati osobi koja nije punoljetna što je i regulirano Obiteljskim zakonom (čl. 94). Svi djelatnici su dužni odmah reagirati na nepoznate osobe, osobe neobičnog ponašanja i neobične situacije, kao i na sumnjive predmete.

Vrtićki tim

Odgojno obrazovna skupina Žabci

Odgojno obrazovna skupina Pčelice

Odgojno obrazovna skupina Bubamare

Odgojno obrazovna skupina Mišići

Odgojno obrazovna skupina Lavići

Kućni red i pravila vrtića

Poštovani roditelji, upisom Vašeg djeteta u vrtić postali ste dio velike vrtićke obitelji. I baš kao svaka dobra obitelj i ova naša ima određena pravila kojima se rukovodimo u svakodnevnim životnim situacijama. Pravila reguliraju profesionalne obveze i odgovornosti odgojitelja i drugih zapolsenika, naglašavaju važnost suradnje obitelji i vrtića te roditeljske obveze i odgovornosti u institucionalnome kontekstu. Radi zaštite sigurnosti i zdravlja djece molimo Vas da:

 • poštujete radno vrijeme vrtića i ne kasnite po dijete
 • osobno predate i preuzmete dijete od matičnog ili dežurnog odgojitelja
 • zatvarate dvorišna i ulazna vrata za sobom
 • u vrtić ulazite sa zaštitnim navlakama za cipele
 • pismeno ovlastite punoljetne osobe koje, u slučaju vaše spriječenosti, mogu preuzeti dijete iz vrtića
 • izvjestite odgojitelje o svakoj promjeni adrese ili telefona
 • informirate odgojitelje o djetetovim posebnim potrebama, zdravstvenim teškoćama i postupcima koji se primjenjuju u eventualnim akutnim stanjima djeteta
 • ne dovodite bolesno dijete u vrtić, a nakon bolesti donesete liječničku potvrdu da dijete može u kolektiv
 • ne donosite u vrtić kolače i druge prehrambene proizvode koji nemaju istaknute deklaracije o proizvođaču, sastavu i roku trajanja
 • oblačite dijete u višeslojnu odjeću koja je djetetu ugodna za igru, koja se lako skida i oblači i u čvrstu, neklizajuću obuću, a u jasličkoj dobi obvezna je rezervna odjeća
 • se držite pravila o donošenju kućnih igračaka i filmova – PETKOM (igračke koje potiču agresivne igre i koje mogu ozlijediti djecu nije dozvoljeno donositi u vrtić)
 • se odazivate na roditeljske sastanke i na pozive odgojitelja i stručnih suradnika na individualne razgovore o pojedinom problemu, a također da i sami zatražite individualni razgovor kako bi Vam prenijeli važne informacije o Vašem djetetu.

Prvi dan u vrtiću

Potrebno je za dijete pripremiti i donijeti u vrtić:

 • papuče (molimo Vas da ne donosite natikače jer su za djecu nespretne)
 • četkicu za zube
 • rezervna odjeća
 • pelene
 • možete donijeti djetetovu omiljenu igračku (dekicu, krpicu, dudu varalicu, bočicu,…) kako bi dijete imalo nešto što će ga podsjećati na roditeljski dom
 • molimo Vas da papuče, cipelice, bočice, rezervnu odjeću obilježite djetetovim imenom i prezimenom, odnosno inicijalima


Ukoliko imate još bilo kakvih pitanja, slobodno nam se obratite, jer mi smo tu zbog Vas i Vaših mališana.

Dokumenti