Baby signs program

U jasličnim skupinama provodimo Baby signs program kojim potičemo socijalni, emocionalni i govorno-jezični razvoj od najranije dobi.

Baby Signs program poučava djecu jednostavne i lako primjenjive znakove koji im omogućuju da komuniciraju s odraslima. Uz znakovni jezik Baby Signs djeca mogu komunicirati ono što vide, trebaju i osjećaju. To su pojedinačni znakovi koje djeca uče, a koji predstavljaju pojedinačne riječi jednostavne pojmove poput “mačka”, “ja sam gladan” ili “spavati”.

To su često prvi znakovi koje djeca prirodno nauče. Baby Signs je program koji pomaže djeci naučiti mnogo više znakova kako bi se lakše sporazumijevali. Djeca imaju prirodnu želju za komuniciranjem sa svojom okolinom, a posebice nakon što otkriju alat kojim će to moći raditi lakoćom. Istraživanja su pokazala da djeca koja se koriste znakovima češće “razgovaraju” s roditeljima u odnosu na djecu koja ne koriste znakove. Sposobnost komunikacije također pomaže rastu samopoštovanja i lakše uspostave kontakta s okolinom.