O nama

Dječji vrtić Smjehuljica upisan je pod registar tvrtke sa sjedištem u Ludbregu, Antuna Nemčića 13, 7.travnja 2004. godine. Osnivač društva je Gordana Trnjak-Vajagić, zastupnik i privremeni upravitelj.

26.05.2004. kod Državnog zavoda za statistiku provedeno je razvrstavanje poslovnog subjekta prema NKD-u.
Pravno ustrojbeni oblik: Ustanova
Djelatnost: Predškolsko obrazovanje

01.05.2005. prema Rješenju Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji odobrava se početak obavljanja djelatnosti Dječjeg vrtića Smjehuljica u novoizgrađenom prostoru.

21.06.2005. održano je svečano otvaranje Dječjeg vrtića Smjehuljica. Vrtić je započeo s radom sa 18-ero djece mješovite skupine s kojima rade dvije odgojiteljice.

Od samog početka vrtić je suvremeno opremljen te popraćen raznim sadržajima (engleska igraona, vjerski odgoj, adaptacijske igraonice). Bogato osmišljen prostor poticaj je za dječje stvaralaštvo (likovno i glazbeno stvaralaštvo, glazba, ples, dramski i lutkarski izražaj).

Dječji vrtić “Smjehuljica” je jedan mali poseban vrtić koji odiše pravom kućnom atmosferom u kojem su djeca izuzetno povezana međusobno i sa svojim odgojiteljima. Kreativnost i ljubav prema djeci stvaraju toplinu doma u koji djeca rado dolaze. Dječji vrtić “Smjehuljica” je otvoren, flexibilan, dinamičan i slobodan vrtić. To je prostor koji i roditelji i djeca doživljavaju kao zaista svoj prostor u kojem vladaju razumijevanje, povjerenje i tolerancija. Dušu vrtića čine djeca i djelatnici koji ih s ljubavlju i znanjem pripremaju za život pružajući im sigurnost, ljubav, osjećaj pripadnosti i poštovanja i tako djeluju na njihov kako fizički tako i psihički razvoj.

Predmet poslovanja:

  • redoviti program njege, odgoja, naobrazbe, zdravstvene zaštite, prehrane i socijalne skrbi djece predškolske  dobi prilagođen razvojnim potrebama djece, njihovim mogućnostima i sposobnostima
  • program predškole
  • program za djecu predškolske dobi s teškoćama u razvoju
  • program za darovitu djecu predškolske dobi
  • program ranog učenja stranih jezika i drugi programi umjetničkog, športskog i vjerskog sadržaja
  • drugi programi ovisno o interesu djece i zahtjevima roditelja

Vizija DV “Smjehuljica”

Biti vrtić u kojem djeca žele boraviti, koji zadovoljava dječje potrebe – dječja kuća radosnog odrastanja.

Misija DV “Smjehuljica”

Profesionalan pristup ranom odgoju i obrazovanju kao prvom dijelu i temelju odgojno obrazovnog sustava, uvažavanje i zadovoljavanje dječjih potreba te utjecanje na razvoj roditeljskih kompetencija.

“pomozi mi da to učinim sam”

“od hvatanja do shvaćanja”

“tko je dostigao sebe, dostigao je i slobodu”

“dijete je rastuće tijelo i razvojni duh”

“biti čovjek moguće je samo u suživotu s drugim”

“ne želim da me služite jer nisam nemoćan ali moramo si obostrano pomoći jer smo ljudska bića”

Vodimo se mišlju poznatog pedagoga, predstavnika Reggio pedagogije L.Malaguzzija: “Dijete ima stotinu jezika, a o nama odraslima ovisi koliko će ih razviti !”

Prostorni uvjeti

Dječji vrtić Smjehuljica raspolaže bogato opremljenim unutarnjim prostorom te dvorištem. Unutrašnjost je podijeljena na brojne tematske radionice kroz koje se ostvaruju pedagoške zadaće.